18 Nisan 2012 Çarşamba

SARIMSAKLI-SÜTLÜ MANTAR ÇORBASI

www.otizm.platformu.org
Gülten Teyze'nin çorbaları ayrı bir güzel oluyor.Bu çorbayı da geçen hafta pişirmişti,anca ekliyorum.
MALZEMELER:
1 su bardağı yıkanıp ince ince kıyılmış mantar
2 diş ince kıyılmış sarımsak
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı varsa et yada tavuk suyu yoksa su
yarım demet dereotu
tız,karabiber,kırmızı toz biber(isteğe bağlı)
YAPILIŞI: Tereyağında sarımsaklar ve un hafifçe kavrulur.Üzerine mantarlar eklenerek kavrulmaya devam edilir.Süt ve su  karıştırılarak eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Tuz ve baharatlar eklenir.Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınr.Üzerine ince kıyılmış dereotu eklenir.Servis tabaklarına alındıktan sonra kızdırılmış tereyağ ve kırmızı biber dökülerek afiyetle yenir.

1 yorum:

Noblesse dedi ki...

hem sarımsak hem mantar, nefistir eminim, yapanın ellerine sağlık.