31 Temmuz 2012 Salı

BURSA KURABİYESİ....

www.otizm.platformu.org
Ramazandan sonra devam etmeyi planladığımız Çocuk gelişimi sohbetleri yaptığımız bir grubumuz var.Ramazandan önceki sohbetlerden birinde ikram edilmişti bu güzel kurabiyeler.Bende tarif eklemek istedim .
BURSA KURABİYESİ
MALZEMELER:
3 yumurta(birinin akı dışına)
2 su bardağı şeker
1 paket margarin
yarım su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1 su bardağı ceviz
yarım su bardağı kuş üzümü,vanilya(ben bu tarife 1 yemek kaşığı sirke eklemeyi düşündüm sanki daha kıtırlı olur gibi geliyor bana)
aldığı kadar un
YAPILIŞI:Malzemenin tamamı yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurulur.Küçük toplar yapılarak pişirme kağıtlarına konur.Üzerlerine yumurta akı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
HÜDA HOCA'NIN UN KURABİYESİ
MALZEMELER
1 paket pudra şekeri
1,5 su bardağı 
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
YAPILIŞI:Malzemelerin tamamı oldukça yumuşak bir hamur yapılır verev şekilde kesilip üzeri pembeleşene kadar pişirilir.Güzel demlenmiş bir çay ve dostların sohbetiyle beraber afiyetle yenir....

6 Temmuz 2012 Cuma

ÜLKÜ'NÜN DOĞUM GÜNÜ,HANDE'NİN KAKAOLU KEKİ....

www.otizm.platformu.org
Dün akşam benim ikinci ailem dediğim Gülten Teyze'nin kızı Ülkü için planladığımız erken doğum günü kutlamamız vardı.Artık geleneksel hale gelen KESTANE KEBAB kutlamalarımızdan birini yaşadık.Harika hazırlanmışlardı.Hande son derece zarif ve Ülkü'nün favori rengi olan yeşil ağırlıklı bir sofra hazırlamıştı.Bende bu günün hatırası olarak kalması için ekmek keseleri diktim.Pasta yine Ülkü'nün tutkunu olduğu kitaplar ve arkeoloji temalı yapılmıştı.Keki ayrıca güzel olduğundan tarifi paylaşmak istedim.
HANDE'NİN KAKAOLU KEKİ
MALZEMELER
4 yumurta 
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
3,5 su bardağı un
1 er paket kabartma tozu ,vanilya
25 gr kakao
ARA KREMASI
1/2 lt süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
25 gr kakao
1 paket çırpılıp hazırlanmış krem şanti
HAZIRLANIŞI:Malzemeler kek yapılış sırasına göre hazırlanır.Pişirilip soğumaya alınır.Bu arada krema malzemeleri de soğukken karıştırılıp krema kıvamına gelene kadar pişirilir.Bir kenarda ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.İyice soğuyan kremanın içine krem şanti karıştırılarak çırpılır.Soğuyan kek şekerli su ile ıslatılır.İkiye bölünür ara krema sürülür.Kaplanır.