Hafta sonu İstanbul'da yaşayan çocuklarını ziyaret etmek için Memleketten İstanbul'a gelmiş olan teyzem, eniştem,abim ve yengem beni ziyarete geldiler.Yalnız ve gurbette yaşayanlar bilir.Misafir bayram gibidir.Neşe demektir.Helede benim gibi ailesine ve aile kavramına tutkun insanlar için ayrıca önemlidir.Teyzemdebu arada idealimdir.Yengemi söylemeye bile gerek yok.O'nu hep çok sevdim.Bir çok yemeği ve püf noktasını ondan öğrendim.Neyse hafta sonu çayı için misafirlerime;kıymalı pide,peynirli börek,un kurabiyesi,kahveli ve tuzlu kurabiye,muhallebili kadayıf yaptım.
KIYMALI PİDE-PEYNİRLİ BÖREK
MALZEMELER
10 tane elde açılmış ve kurutulmuş sütlü yufka (3'ü kıymalı pide için,7'si peynirli börek için)
Peynir,maydanoz,karabiber(Peynirli iç)
Kıyma ,domates,soğan,yeşil biber,baharat(kıymalı iç)
2 yumurta
2 çaybardağı sıvı yağ
2 tane soda
KIYMALI PİDE
Önce sırasıyla kıyma,soğan,yeşil biber kavrulur.Domates,tuz ve baharat eklenerek kıymalı iç hazırlanır.Tepsimiz yağlanır.1 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ,1 tane maden suyu çırpılır.Duru su ile islatılan 3 yufka tepsiye büzüştürülerek yerleştirilir.üzerine yumurtalı karışım dökülür.Kıymalı harç yerleştirilir.Pişerken kurumaması için tepsinin yüzeyi aliminyum folyo ile kapatılır.150 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirilir.
PEYNİRLİ BÖREK
1 yumurta,1 çay bardağı yağ ve maden suyu ile harç hazırlanır.7 yufkanın 4'ü su ile ıslatılarak yağlanmış tepsiye büzüştürülür,yerleştirilir.Yumurtalı karışımın yarısı üzerine dökülür.Peynirli iç arasına yerleştirilir.Kalan 3 yufkada ıslatılarak peynirli harcın üzerine örtülür.Kalan yumurtalı karışım böreğin üzerine dökülür.1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 1 saat pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder