13 Nisan 2009 Pazartesi

PORTAKALLI-BALLI İRMİK HELVASI

Hafta sonu tatlımız.Klasik irmik helvasını ballı teremyağ ve ay çiçek yağı katkısı ile yaptım.İçine portakal kabuğu şekerlemelerinden doğradım.Mis gibi olmuştu.
MALZEMELER:
2su bardağı irmik(orta kalınlıkta olandan)
1paket ballı terem yağ
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
2 paket vanilya
1su bardağı şeker(tadı size kalmış)
2 su bardağı süt
1 çay bardağı portakal kabuğu şekerlemesi (doğranmış olacak)
YAPILIŞI:Çelik tencereye yağlar konur erimesi beklenir.İrmik eklenir altın sarısı renk alana kadar karıştırılarak kavrulur.Başka bir kapta şeker ve süt karıştırılır.Soğuk olacak şerbeti.İrmik renk değiştirmeye başladığında portakal şekerlemeleri ve vanilya helvaya karıştırılır.Ben çok kavrulmuş seviyorum.İsteğinize bağlı tutabilirsiniz kavurma süresini.İyice kavrulduktan sonra ocağı en kısık haline getirip şerbeti dökülür.Karıştırılarak topaklanması önlenir.Şerbetini tamamen çekene kadar ocakta bekletilir.Şerbet tamamen karışınca ocaktan alınıp ılınması beklenir.Ben gül şekilli muffin kalıplarına doldurup sıkıştırdım.Dilerseniz kaşıkla şekil verebilirsiniz.Üzerine hindistan cevizi serpilip servis yaplır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik canim benim.
Msn messengerimiz kurulu degil ve görüsemiyoruz epeydir.
Buradan sorayim bari nasilsin? Insallah hersey yolundadir.
Sevgi ve selamlar...