7 Temmuz 2010 Çarşamba

PATLICANLI POĞÇA



Pazartesi iş çıkışı bir hastamızı ziyarete gittim.Annesi çok sevdiğim bir hanımdır.Üç çocukla her şeyleri hazırlamış bir bu mayalıyı yapıp pişirmemiş.Onuda ben yapıp attım fırına çay demlenene kadar pişti.Yumuşacık nefis bir poğça oldu.Öğlen yemek yemediğimden midir nedir bana çok iyi geldi.
PATLICANLI POĞÇA
HAMURU İÇİN MALZEMELER:1paket yaş maya,1,5 su bardağı ılık süt,1tatlı kaşığı toz şeker,1 su bardağı sıvı yağ,1 yumurtanın akı,2 tatlı kaşığı tuz,aldığı kadar un
İÇ MALZEMELERİ:2 tane orta boy patlıcan,2tane çarliston biber,1 büyükçe soğan,1 yemek kaşığı salça,tuz,karabiber.
YAPILIŞI:1 Paket yaş maya çukurca bir kaba ufalanır.İçine şeker ve süt karıştırılarak kabarması beklenir.Kalan malzeme ve un koyulur hafifçe ele yapışan yumuşak bir hamur yapılır.Bir beze sarılarak dinlenmeye alınır.Bu arada iç malzemeleri doğranır.Soğan ve biber 2 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur.İçine küp küp doğranmış patlıcanlar atılır kavrulmaya devam edilir.Salça eklenir üzerine yarım su bardağı su tuz ve karabiber konur.Suyunu hafifçe çekinceye kadar pişirilir.Soğumaya alınır.Kabaran ve dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar elle açılıp içine hazırlanan içten konur top halinde fırın tepsisine dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür,susam dökülür.Önceden ısıtılmış 200 derecede fırında pişirilir.Ala sıcak servis yapılır.