21 Eylül 2010 Salı
YENGEMİN KALBURABASTI TATLISI
Uzun zamandır görmediğim akrabalarımla vakit geçirdim bayramda.Dayım ve yengem her zaman idolüm olmuşlardır.Yengeciğim harika yemekler yapar,harika sofralar kurar yine klasik bayram tatlısını yapmış.Çıtır,çıtır mis gibi olmuş.Bana da bu güzel tatlıyı yemek ve tarifini yazmak düştü.
KALBURABASTI1,5 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI(daha çıtır oluyormuş zeytinyağıyla)
1 SU BARDAĞI SÜT
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
2 su bardağı irice çekilmiş ceviz
ŞURUP İÇİN;3 su bardağı toz şeker,2 subardağı su,yarım limonun suyu
YAPILIŞI:Süt,yağ,kabartma tozu,vanilya ve un yumuşacık bir hamur olana kadar yoğurulur.Bir tarafta dinlenmeye bırakılır.Şurubu hazırlanır.Ilınmaya alınır.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler açılır (ince açmaya dikkat edilecek.)Kalburun üzerine bastırılır.İçine ceviz konur.Kenarları kapatılarak sarılır.Kapanma yeri alta gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizilir.180 derece önceden ısıtılmış fırında kızartılır.Fırından çıkarılıp sıcakken ılık şerbete atılır.Şerbeti çeken tatlılar servis tabağına alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
yok anacı yapamıyorum ne yaptıysam gıcık bu tatlı bana
Çiğdencim yengenin eline sağlık nefis görünüyor.Bu vesileyle ikidir aruyorum sana ulaşamıyorum,emnetleri muhafa etmekte zorlanıyorum teslim etsem nasıl olur.Birde yayınlamamda bir sakınca varmı.Sana birde meyil attım cnm görüşmek dileğiyle sevgiler:)))
Yorum Gönder