Kıbrıs kongresinde misafirhanede beraber kaldığım Reyhan Hanım'ın tarifi.Denedim beğendik.
MALZEMELER:
250 gr sarelle(ben kahve dünyasının krem çikolatasını kullandım)
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
50 gr tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
2 yemek kaşığı kakao(ben kahve dünyasının koyu kakaosundan kullandım)
alabildiği kadar un
2 su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:Bütün malzemeler kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilir.Pudra şekerine bulayıp yağlanmış tepsiye dizilir.170 Derecede önceden ısıtılmış fırında 8 dak. pişirilir.Ben 10 dakika pişirdim.Fırının dışında bir 10 dakika soğumasını bekleyip saklama kavanozuna alınır.Afiyetle yenir.
1 yorum:
Bana da 250 gr çikolata koyarsanı zben de çok güzel olurum :)))
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları
Yorum Gönder