Biz aile apartmanında yaşıyoruz.Alt katta teyzem ve eniştem,üst katta annem ,babam ve ben yaşıyoruz.Teyzem ve enişteme uğramadan yukarı çıkmayı sevmiyorum.İçime sinmiyor.Onlarda ne zaman uğrasam farklı bir şey tattırıyorlar bana.Bu kabak tatlısı da o tatlardan biri.Tek kelime ile nefisti.Hatta etrafı biraz kirli tabağın ,önce tadına bakıp kendimi alamadığım içindir.Resimleri boş verin ve mutlaka deneyin derim.
TEREYAĞLI KABAK TATLISI
2 Su Bardağı Rendenin iri tarafı ile rendelenmiş bal kabağı
1 Su Bardağı Toz Şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI: Rendelenmiş kabağı bir tavaya alıyoruz.(Teyzem kabağı rendeleyip buzluğa atmış,o yüzden su eklememiş)Üzerine bir çay bardağından biraz az su ve tereyağını ekliyoruz.Yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar bekliyoruz.Kaynamaya başlayıp suyunu iyice salınca altını kısık ateşe alıp bırakıyoruz. Arada kontrol ediyoruz ki suyu ne durumda.Suyu azalmaya başladığında şekeri ilave edip kapağını kapatıyoruz.(Pekmezle kabak birbirlerine çok yakışıyor,bence pekmezle denenebilir.)Suyunu tamamen çekene kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üzerine bolca ceviz döküp.Servis yapıyoruz.Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder