MALZEMELER
1 Tane Ülker rulo kek çilekli çikolata soslu
1 paket İçim çilekli puding
1 paket içim Çilekli krem şanti
1 paket Ülker çikolatalı gofret
Yarım kg çilek
Yarım kg süt
1 tane muz
1 paket Ülker başak bisküvi
24 gr margarin
YAPILIŞI:Puding üzerinde yazdığı tarifden 1 bardak eksik sütle pişirilip arada karıştırarak kaymak tutması önlenir ve soğumaya bırakılır.Krem şantide 1 çay bardağı sütle çırpılır ve buz dolabına kaldırılır.Çukur borcamın iç yüzeyi streç filmle kaplanır.Rulo kek ince dilimler halinde kesilir ve borcamın şeklini alacak şekilde ve hiç boşluk bırakmayarak sıralanır.meyvalar ve gofret küçük parçalar halinde doğranır.İyice soğumuş olan pudinge krem şanti eklenip karıştırılır.Meyvalar ve gofret parçaları eklenir.Hafifçe karıştırılıp borcamdaki keklerin üzerine boşaltılır.Başak bisküvi ince un haline gelecek şekilde çekilir.Margarinle yoğurularak hamur haline getirilir.Borcamın içindeki karışımın üzerine kapak olacak şekilde yayılır.Streç filmle üzeri tamamen kapatılır.Buzlukta donmaya bırakılır.Servisten en az bir gün önce hazırlamanızı tavsiye ediyorum.Tadı anca yerleşiyor ve servise hazır hale geliyor.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder