MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MALZEMELER:
125 gr teremyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı elde ufalanmış karamelli mısır gevreği
1/2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı mısır nişastası
un
ÜZERİ İÇİN;1 su bardağı pudra şekeri,25 gr kakao
YAPILIŞI:Hamur malzemeleri karıştırılarak yumuşakça bir hamur yapılır.Elle top şekli verilip yağlanmış tepsiye dizilir.20 Dakika kadar buzdolabında dinlendirilir.180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Çukurca bir kapta pudra şekeri ve kakao karıştırılır.Fırından çıkarılan kurabiyeler sıcakken bu karışıma bulanır üzeri açık bir kapta soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder