14 Ocak 2009 Çarşamba

BEYCAN PASTASI

Bu hastanede göreve başladığım ilk gün odamın kapısı çalındı 'efendim 'diye seslendim,kapı aralandı,bir baş uzandı.Gözlerinin içi gülen bir arkadaş girdi içeri.Bana 'aramıza hoşgeldin'dedi kendini tanıttı.O gün bu gündür iyi iki arkadaşız.Ağız tadına ve deneyimlerine ayrıca çok güvendiğim bir arkadaşımdır Beycan.Kasım ayında O'nunda doğum günüydü.Bir hafta önceden geldi gitti,'şeftalili hafif bir pasta istiyorum' dedi.Daha öncede bana tavsiyelerde bulunmuştu ve denediğimde harika tadlar ortaya çıktı.Bu kez de kırmadım güzel yürekli arkadaşımı.BU pasta Beycan'ın doğum günü pastası.
MALZEMELER
1 tane vanilyalı kek
1 küçük paket kakaolu gofret
1 paket çikolatalı puding
9 tane eti puf
şeftali (dondurulmuş şeftali kullandım)ve muz parçaları
kakao,süt
1 paket kakaolu krem şanti
1 paket sade krem şanti
9 tane pötibör bisküvi
YAPILIŞI
Çikolatalı puding üzerindeki tarife göre pişirilir,soğumaya bırakılır.Kekler ve gofretler bir kaba ufalanır.İçine meyva parçaları,ceviz,damla çikolata karıştırılır.Soğuyan puding kakaolu krem şantiyle iyice çırpılır.Keklerin üzerine boşaltılır ve karıştırılır.Kare borcam hafifçe ıslatılır.Bisküviler tabana gelecek şekilde dizilir.Pudingli karışım üzerine dökülür,düzeltilir.Sade krem şanti üzerindeki tarife göre hazırlanır en üste dökülür tekrar düzeltirlir.Kakao tel süzgeç yardımıyla pastanın üzerine elenir.Eti puflar yerleştirilir.(Ben porsiyonları ayırmak için kullandım pufları.)Buzdolabında 1 gece dinlendirilir ve servis yapılır.

1 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Beycan'ın doğum günü kutlu olsun Çiğdem,pasta görünümü de harika..

Sevgiler,