Hafta sonu Gülten Teyzeyle birlikte misafir ağırladık.İkimizde yemek yapmayı çok sevdiğimizden çeşit sayısını abartmışız.Gerçi hepsi tükendi.Masa başında güzel sohbetler edildi.Gelenler hep anne ve kızlardı.Gülten Teyze de benim manevi annem olunca paylaşımlar hep bu düzeyde oldu.Çeşitlerin tariflerini eklerim zamanla.Benim favorim olan salatayla başlayayım diye düşündüm.
ENGİNAR KALBİ SALATASI
MALZEMELER:
1 kavanoz enginar kalbi konservesi
1 orta boy kutu mısır
15 tane kornişon turşusu
1 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı sızma zeytin yağı
tuz,karabiber
üzerini süslemek için;maydanoz,havuç,siyah zeytin
Yapılışı:Konserve enginarları yıkayıp suyunu süzdükten sonra dörte bölüyoruz.Turşuları halka halka doğruyoruz.Mısırları ekleyerek harmalıyoruz.Bir başka kapta hardal,limon suyu ve zeytin yağını çırpıp salataya ekliyoruz.İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alarak süslüyoruz.Afiyetle yiyoruz.
4 yorum:
muhteşem görünüyor, ellerine sağlık.
AMAN ALLAHIM O TABAKLAR NE ÖYLE BAYILDIM NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİM BİLGİ VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM NE OLURRRR CEVAP VERİN GÖZÜME UYKU GİRMEZ...
AYYY KAŞIKŞLAR DA GÖZÜMDEN KAÇMIŞ ONLARDA ÇOK HOŞ BU ARADA SOFRADA HARİKA ELLERİNİZE SAĞLIK
Yemeklere baktım, baktım... Sonra kalkıp bir bardak su içtim :)
Hayırda kalın inşaAllah... Dua ve selam ile... Fiemanillah...
Yorum Gönder