Dün akşam benim ikinci ailem dediğim Gülten Teyze'nin kızı Ülkü için planladığımız erken doğum günü kutlamamız vardı.Artık geleneksel hale gelen KESTANE KEBAB kutlamalarımızdan birini yaşadık.Harika hazırlanmışlardı.Hande son derece zarif ve Ülkü'nün favori rengi olan yeşil ağırlıklı bir sofra hazırlamıştı.Bende bu günün hatırası olarak kalması için ekmek keseleri diktim.Pasta yine Ülkü'nün tutkunu olduğu kitaplar ve arkeoloji temalı yapılmıştı.Keki ayrıca güzel olduğundan tarifi paylaşmak istedim.
HANDE'NİN KAKAOLU KEKİ
MALZEMELER
4 yumurta
2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
125 gr margarin
3,5 su bardağı un
1 er paket kabartma tozu ,vanilya
25 gr kakao
ARA KREMASI
1/2 lt süt
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
25 gr kakao
1 paket çırpılıp hazırlanmış krem şanti
HAZIRLANIŞI:Malzemeler kek yapılış sırasına göre hazırlanır.Pişirilip soğumaya alınır.Bu arada krema malzemeleri de soğukken karıştırılıp krema kıvamına gelene kadar pişirilir.Bir kenarda ara ara karıştırılarak soğumaya bırakılır.İyice soğuyan kremanın içine krem şanti karıştırılarak çırpılır.Soğuyan kek şekerli su ile ıslatılır.İkiye bölünür ara krema sürülür.Kaplanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder