20 Mayıs 2008 Salı

KOZALAK ÇİKOLATA

Bu tarifi annem gittiği bir günde almış.Kardeşimin eşide ben çok merak edince yedirmeden göndermedi Antalya'dan .Resimde eller bizim küçük prensese,oyuncaklarda Yiğitime ait.Ellerine sağlık Esracığım.İyi ki varsınız halanın kuzuları Yiğitciğim ve Azram.
MALZEMELER
250gr kakaolu pirinç patlağı.(paket halinde marketlerde var.)
1 kare paket Ülker fındıklı çikolata
2 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı bal
125 gr margarin
Hindistan cevizi ve çam fıstığı tozu
YAPILIŞI:Çikolata ve margarin benmari usulü eritilir.Eriyen karışıma bal kakao eklenerek iyice karıştırılır.En son pirinç patlakları eklenir.Limon sıkacağının üst kısmı ters çevrilerek karışımdan içine konur ve buzdolabına girecek bir kaba konarak buzdolabında dondurulur.Servis yapmadan önce üzerine hindistan cevizi veya çam fıstığı dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: