8 Nisan 2009 Çarşamba

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK VE PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ

HİNDİSTANCEVİZLİ KEK (COCO KEK):Hafta sonu Nurlu'nun babaannesine ziyarete giderken götürmek için yaptığım kek.Biz beğendik.Tarif kakaolupastadan.Ellerine sağlık Gökçe yeni bir tarifim daha oldu sayende.
MALZEMELER:
4 yumurta (akı sarısı ayrılmış)
1,5 su bardagı süt
1,5 su bardagı seker
2 su bardagı hindistan cevizi
150 gr tereyag / margarin
1 paket kabartma tozu
3 su bardagı un
ÜZERİ İÇİN:1Paket hindistan cevizi aromalı puding,süt,
YAPILIŞI:yag ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın yumurta sarılarını bu karısıma ekleyin ve yumurta aklarını bir tutam tuz ilavesiyle kabaran köpük köpük olana kadar cırpın karıstırdıgınız yum.sarısı seker yag karısımına un ve kabartma tozunu ekleyip h.cevizini ilave edin tum bu karısıma bir spatula yardımı ile yumurta aklarını ilave edin birbirlerine karısmaları yetecek o zaman durun 180 derecede 25-230 cmlik yuvarlak kalıpta yaklasık 25-35 dakika pişirin .Kek soğuduktan sonra puding üzerindeki tarife göre pişirilip kekin üzerine sıvanır.Portakal şekerlemeleri ve çam fıstığı ile süslenir.
PORTAKAL KABUĞU ŞEKERLEMESİ:
3 tane orta boy portakalın kabuğu(kalın kabuk tercih edilir.)
1,5 su bardağı şeker.
YAPILIŞI:Portakal kabukları 1 parmak kalınlığında dilimlere ayırılır.Üzerlerini kapatacak kadar su konularak haşlanır.Haşlama suyu dökülür.Haşlama işlemi 3 kez tekrar edilir.Suyu süzülüp sudan geçirilen portakal kabukları tencereye alınır.Şeker dökülür.1 Çay bardağı su eklenir.Karıştırılarak pişirilir.Suyun tamamı çekilip şeker hafifçe karamelize olana kadar ateşten alınmaz.Portakal kabuklarımız soğuduktan sonra tek tek şekilleri bozulmayacak şekilde kuru bir tepsize dizilir hafifçe kurutulur.kapaklı kavanozda saklanır.

1 yorum:

Sevde dedi ki...

Canım ellerin dert görmesin, portaKAL ŞEKERLEME TARİFİNİ NOT ALDIM ÇOK HOŞUMA GİTTİ...
ELLERİN DERT GÖRMESİN...
ÖPÜYORUM