7 Temmuz 2009 Salı

KARIŞIK MEYVALI PARFE


MALZEMELER
1 Kutu Sütaş tava yoğurt
1 paket krem şanti
1 paket krema sertleştirici
1 küçük paket ballı muzlu bebe bisküvisi
1 su bardağı çilek reçeli
1 su bardağı şeftali reçeli
1 su bardağı su
3 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
YAPILIŞI:Çukur bir kapta yoğurdun tamamı,krem şanti,krema sertleştirici iyice çırpılır.Bisküviler küçük parçalar halinde kırılır.Yoğurda karıştırılıp buzdolabına kaldırılır.Reçeller,su ve nişasta soğukken karıştırılır.İyice kaynayana kadar pişirilir.Islatılmış kek kalıbına dökülüp oda sıcaklığına gelene kadar dışarda,sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.Sertleşen jölenin üzerine yoğurtlu karışım dökülüp üzeri düzeltilir.Derin dondurucuda en az 6 saat dinlendirilerek servis yapılır.

1 yorum:

GeCe dedi ki...

herhalde ben bilmiyordum çok ilginç bir tarif yoğurla yapılıyor demek ve görüntüsü ise muhteşem ellerine sağlık