14 Temmuz 2010 Çarşamba

FIRINLANMIŞ MISIR UNUYLA DENEMELER 2 KÜLTÜRLER BULUŞMASI


MAYALI MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER:
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya(42gr)
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kadar doğranmış zahter turşusu(İskenderun'dan geldi.Ceylan sağolsun)
1 büyük soğan
200 gr kadar Van otlu peynir
2 su bardağı fırınlanmış mısır unu
1 su bardağı beyaz un
1 yumurta
bir kaç tane küçük domates
YAPILIŞI:Maya sütün içine ufalanır,şeker konup karıştırılır.Kabarması beklenir.Bu arada otlu peynir rendelenir.Soğan ince ince doğranır.Zahter doğranır.Kalan malzemenin tümü mayayla birlikte yoğurulur.Yumuşak bir hamur olacak.Elinize sert gelirse sıvı yağ ile yumuşatabilirsiniz.Üzerine bir bez örtülerek kabarması beklenir.Elimizde toplar yapılır,yağlı tepsiye dizilir.Topların ortasına birer küçük domates konur 200 derece fırında 45-50 dakika pişirilir.Fırından çıkardığımız ekmeğin üzerine kalınca bir bez örtülerek soğuması beklenir.Ertesi gün ısıtarak yediklerimiz bile nefisti.Afiyet olsun.

1 yorum:

celebi74 dedi ki...

değişik! merak ettim ..