3 Kasım 2010 Çarşamba

NAİLE'CİĞİMİN NİŞEYLE BASTIK TARİFİ HADİ BURSALI BLOG YAZARLARI LİSTEMİZ OLUŞMADI DAHA NERELERDESİNİZZZ???



Antep benim için anlamı farklı bir şehir oldu.Orayı anlamlandıran içinde yaşayan arkadaşlarım.Naileciğim Halfeti dönüşü bana bu tatlıyı yaptı bayılarak yedim.Tarif Naileden.Bu arada Bursalılar zamanımız daralıyor.Katılımcı listemizi tamamlayalımda isim kartlarımız hazırlayayım.Haber bekliyorum sizden.Sevgiler...
NİŞE İLE BASTIK
Malzemeler (1 kişilik)
1 kupa (250 ml) su
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
2-3 yemek kaşığı üzüm pekmezi (miktarı kendinize göre değiştirebilirsiniz)
Ceviz veya fıstık (ceviz öneririm)
Hazırlanması:
Derin bir tavaya suyu koyun, nişastayı ekleyip suyun içinde karıştırarak eritin.
Tavayı ocağa alın ve üzerine pekmezi ilave edip sürekli karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başlayıp kıvamı yoğunlaşınca altını kapatıp kaseye aktarın.
Ceviz veya fıstıkla süsleyip servis edin.

5 yorum:

Naile dedi ki...

kına yakıyor :)

Kurdele Nakışı dedi ki...

Afiyet olsuuun :) kına hoş olmuş gerçekten .

ONLARUYURKEN dedi ki...

harika bir tat bizdede seviliyor fakat isminin ne olduğunu bilmiyordum bilgi için teşekkürler
hayırlı geceler

DeNiZ.KaYRa dedi ki...

kına çok hoş gerçekten..AFİYET OLSUN..

Dokuztepe dedi ki...

Merhaba canım, ben katılmak istemiştim,bu etkinliğe, ulaşmadı sanırım. Mail adresini bulamadım. Benimkisi 9dokuztepe@gmail.com, bana mail gönderirsen sevinirim, detayları konuşmak için:))