13 Ocak 2009 Salı

BAL KABAĞI PASTASI


Hastanede bizim birimde ki arkadaşlarımın doğum günlerini kutlamayı gelenek haline getirdik.Gerçi ben biraz hızlandırıyorum bu işleri.Herkesi bir araya toplamak ve hediye almak konusunda.İnanın her türlü yorgunluğa deyiyor.Arkadaşınızın yüzündeki gülümsemeyi görmek.
Kasımın 17 si Başhekim Yardımcımızın doğum günüydü.Kalorisi az bir pasta istemişti ve isterkende 'şöööyle bal kabaklı bir pasta olsa 'demişti.Bende elinden geldiği kadar kalorisi düşük bir pasta yapmaya çalıştım.Kıvamını tam tutturamadım ama.Keyifle yedik.
BAL KABAĞI PASTASI
MALZEMELER
1 kg bal kabağı
1 su bardağı şeker
2 paket Ülker başak bisküvi
25 gr margarin(erimiş)
1 paket içim vanilyalı puding
süt,1 paket toz krem şanti
1 paket inci beze(Burda simitçi tezgahlarında satılanlardan)
YAPILIŞI
Bal kabakları yıkandıktan sonra 1 su bardağı su ve şekerle birlikte bir tencereye konur,iyice yumuşayana kadar pişirilir.Ilık halde püre yapılır ve soğumaya bırakılır.Bir başka tencerede vanilyalı puding üzerindeki tarife göre pişirilir.Soğuması için bir kenara alınır.Bisküviler rondodan geçirilir erimiş margarinle yoğurulur.Çukur borcam streç filmle kaplanır.İnci bezeler sivri kenarları alta gelecek şekilde borcamın tabanına dizilir.Üzerine püre halindeki bal kabağı dökülür.(dikkat edin bal kabağı sulu olmasın yoksa tam durmuyor)Buzdolabına kaldırılır.Soğuyan vanilyalı pudinge toz krem şanti eklenerek çırpılır.Buzdolabındaki karışımın üzerine dökülür.En üste yoğurulmuş bisküvilerden kapak yapılır.Streç filmle tamamen kapatılır.Bir gün buzdolabında dinlendirilir.Servis tabağına ters çevrilerek servis yapılır.Afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: