14 Kasım 2009 Cumartesi

LOKUMLU KURABİYE


Nur'lu kurstaki arkadaşlarına götürsün diye yapmıştım.Beğendiniz mi diye sorduğumda
-kutuyu götürdüm bıraktım döndüğümde kırıntı bile yoktu dedi.Gerçekten güzel bir kurabiye.Tarif portakal ağacından ben malzemelerini değiştirdim.
MALZEMELER:1 Paket teremyağ(oda sıcaklığında yumuşamış),2 paket çikolata parçalı puding,1 su bardağı SİNANGİL sade un,aldığı kadar SİNANGİL KAKAOLU KEK UN,10 tane sade lokum,1su bardağı hindistan cevizi.
YAPILIŞI: SİNANGİL KAKAOLU KEK UN dışındaki malzemeleri iyice karıştırıyoruz.Kek unu hamurun kıvamına göre ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.Yumurta büyüklüğünde parçalar bölerek avuc içinde açıyoruz.Lokumları büyüklüğüne göre bölüp hamurun içine kayuyoruz.Top şeklinde yuvarlıyoruz.Hindistan cevizine batırıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine dizip,180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.Fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor soğudukça sertleşiyor.Hava almayan bir kutuda saklamaya gayret ediyoruz.Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Canim, ne zamandir görüsemedik seninle... Msn esimin temizlik takintisindan sik sik yenilenen bilgisayarin kurbani oluyor ve kuru olmuyor...

Antep de neler yapmissin ne hos... Demek katmeri yedin, ne lezzet degil mi?

Artik izinlerin de ziyeret edersin oralari.

Sevgiler canim, seni özledim.