28 Mayıs 2010 Cuma

MAYIS AYI NASIL GEÇTİ ANLAYAMADIM!!!!!!!! KARYAĞDI TATLISI



Mayıs ayı nasıl geçti anlayamadım.Gerçi ömür geçip gidiyor anlayamadan biz sadece içinde yaşıyoruz bu geçenlerin.Bu ayın nerdeyse 10 günü hastalıkla geçince geri kalanında yattığım günlerin yarım işlerine koşturmak zorunda kaldım.Hastanede 5 kişilik bir çalışma grubumuzla 15 günde bir öğle arası yaptığımız sohbet günümüzü yazayım önce.Bu tabaklar Şenay'ımıza ait.Özellikle Şenay'ı yazıyorum.Bekleyip göreceksiniz biz daha neler yapıyoruz.O nişan yüzüklü sağ el Şenay'a ait duyurulur.
KARYAĞDI TATLISI
MALZEMELER
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı sakız
1 su bardağı hindistan cevizi
ceviz kadar tereyağı
1 paket krem şanti,1 su bardağı soğuk süt
YAPILIŞI:Süt,un,sakız soğuk süte karıştırılır.Orta ateşte karıştırılarak pişirilir.Kaynama noktasına geldiğinde vanilya,şeker ve tereyağ eklenir.Ben bu aşamada mikserle çırpmaya başladım.Kaynadıktan sonra 5 dakika ocak üstünde çırpıp altını kapattım.Soğuk mermerin üstüne alıp havalandırarak 5 dakika daha çırptım.Işlak borcamın dibine hindistan cevizi dökülür.Üzerine tatlımız boşaltılır.
Krem şanti soğuk sütle çırpılıp buzdolabına kaldırılır.Tatlımız iyice soğuduktan sonra üzerine krem şanti sıvanıp tepsinin ortasından 2 ye kesilerek krem şantili kısım arada kalacak şekilde bir yarı diğer yarının üzerine kapatılır.Soğuk servis yapılır.Afiyet olsun.

1 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

evet ya şekerim bende hep zaman geçiyor dediklerinde şöyle derdim; "zaman duruyorda biz içinden geçiyoruz"..
yaşadığımızn her anının güzel olması dileği ile..muckkk