29 Haziran 2010 Salı

FIRINLANMIŞ MISIR UNUYLA DENEMELER 1


Fırınlanmış mısır unuyla Trabzonlu bir hastamın anneannesi sayesinde tanıştım.Benim gibi hafif yanık tadını seviyorsanız nefis bir materyal.Esin Hanım Trabzon'dan dönerken getirmiş mısır unundan.Amannn akşamlar olmasın.Artık tam gaz tarif dener dururum.Allahtan Cefakar mesai arkadaşlarım deneklerim olmaktan şikayetçi değiller.
MISIR UNLU BİR ŞEY(henüz bir isim uyduramadık)
MALZEMELER:
4 tane yumurta
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı kaşar rendesi
2 su bardağı fırınlanmış mısır unu
YAPILIŞI:Çukurca bir kapta yumurtalar çırpılır.Süt,un,kabartma tozu ve kaşar rendesi eklenir.Krep hamurundan biraz daha kalınca bir hamur yapılır.Teflon tavaya 1çay kaşığı sıvıyağ konur.Hamurdan 1 kepçe alınarak ısınmış teflon tavaya dökülür.Alt-üst edilerek pişirilir.Kahvaltıda bize çok iyi geldi.Kalanını da öğleden sonra tüketeceğiz.

1 yorum:

CEYLAN dedi ki...

şaşırtıyosun beni böyle arka arkaya yazılar.hiç alışkın değiliz arkadaşım:)))) ya yine gök gürlüyo yarın yağmaz inşallah geliriz kızımla sana..