24 Ocak 2012 Salı

KAŞNİKA...(PIRASALI MISIR UNLU KEK)

www.otizm.platformu.org 
Geçen hafta çok sevdiğim  arkadaşım Ulviye'nin doğum günüydü.Akşam iş çıkışı sürpriz yaptık.Pastayı alıp gittik.Ulviyecim de evde çalışıyor hep hazırda bir hamur işi bulundurur bu seferde bu keki yapmış.Yunanistan göçmenlerine ait bir kekmiş.Oldukça lezzetli bir kek.Tarifi de çok kolay eklemek istedim.
MALZEMELER:
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1,5 su bardağı mısır unu
alabildiğince un (boza kıvamında olacak)
2 su bardağı ince doğranmış pırasa
tuz,pul biber
YAPILIŞI:Tüm malzemeler (pul biber ve pırasa dışında) kek hamuru haline gelecek şekilde karıştırılır.En son pırasalar tahta bir kaşık yardımıyla karışıma eklenir.Yağlanmış kalıba dökülür.Üzerine pul biber serpilir.Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.Bıçakla pişip pişmediği kontrol edilir.Fırından alınan kek ılınınca servis yapılır.Afiyetle yenir...

4 yorum:

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Ilginc bir tarif,e siz güzel diyorsaniz denemek lazim,hemde saglikli,tesekkürler...

kevser dedi ki...

ellerine sağlık. kızlarıma pırasa yedirebildiğim tek yol, çok sevilir bizde bu kek.. karmaca diye de biliniyor Bursa da, ya da kapsız

by_hiç dedi ki...

Kalbin edebi sükûttur...
Susan kurtulur...
Güzellik dilin altında gizlidir...
Sükût, incelik, edep ve zerafet insanı her gittiği yerde sultan yapar...


MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

Adsız dedi ki...

ben 2 bardak değil, bildiğiniz baya baya 1 bağ ğırasa koyuyorum. eriyor gidiyor o pırasa içinde. kaldırıyor yani. muhteşem bir kek.