29 Ocak 2008 Salı

CAM ŞEKERLİ KURABİYE


Bloglarda gezerken gözüme takılan değişik tarifleri fırsat buldukça denemeye çalışıyorum.Bu kurabiye bana çok farklı gelmişti.Tarifte limon kabuğu rendesi diyordu ben portakal kullandım.Değişik bir tad.
MALZEMELER:
150 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı nişasta
1su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı zencefil
1çay kaşığı tarçın
1paket kabartma tozu
15 tane dövülmüş cam şeker
1portakal kabuğu rendesi
YAPILIŞI:Hamur için gerekli tüm malzemeleri(cam şekerler dışında)karıştırıp hamur hazırlıyoruz.Yumuşak bir hamur olacak.Hamuru oklavayla 1 cm kalınlığında açıp kalıpla şekik kesiyoruz.Kalıpların bir kısmının ortalarına herhangi bir şişe kapağıyla yuvarlaklar kesiyoruz.Bütün kalıpların üzerine yuvarlak kesilmiş olanları getirip elimizle yapıştırıyoruz.Yağlanmış fırın tepsisine dizip,her kurabiyenin yuvarlak delik olan kısmına birer tatlı kaşığı dövülmüş cam şeker döküp,200 derecede ısıtılmış fırına sürüyoruz.45 Dakika pişiriyoruz.Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok: