23 Ocak 2008 Çarşamba



HOŞÇAKAL PASTASI
Geçtiğimiz günlerde iş yerinden bir arkadaşımızın tayini çıktı.O'nu yeni görev yerine uğurlamadan önce veda edip armağanlarımızı vermek için küçük bir toplantı düzenledik.Pastayı yapmayı teklif edince başka bir arkadaşım içinde vişne olsun,çikolata olsun,yumuşacık olsun gibi bir takım istekler sıraladı.Bende o'nu kırmadan istediği malzemeleri bir araya getirdim.Ortaya bu pasta çıktı.Adının da "HOŞÇAKAL PASTASI"koyduk umarım arkadaşımız ömrü boyunca "HOŞÇAKALIR".








MALZEMELER
4 Yumurta
4 Kahve fincanı şeker
4 Kahve fincanı un
25 gr kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Su bardağı vişne(dondurulmuş vişne kullandım ama suyunu süzerek.)
1 Çay bardağı süt
1Su bardağı vişne suyu
Üzeri için:2 paket krem şanti
1,5 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı evde yapılmış vişne şurubu
YAPILIŞI:Önce paket üzerindeki tarife göre 1,5 su bardağı sütle krem şantiyi hazırlıyoruz,buzdolabına kaldırıyoruz.Yumurta,şeker,kakao,vanilyayı mikserde köpürene kadar çırpıyoruz.İyice eriyince içine unumuzu karıştırıp tekrar çırpıyoruz.En son bir tahta kaşıkla vişnelerimizi karıştırıp,sıvı yağ ile yağlanmış borcama döküyoruz.Önceden ısıttığımız fırında 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.Kürdanla kontrol edip fırından çıkarıyoruz.Fırının telini ters çevirip üzerine koyuyoruz ki altından hava alsın.Önceden hazırladığımız 1 su bardağı vişne suyunu döküyoruz.(Kek sıcak olacak.)Kekimiz soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sıvıyoruz.Krem şantinin üzerine vişne şurubunu kaşıkla gezdirip,çatalla dalga şekli veriyoruz.Bir gece önceden hazırlamanızı ve soğuk tüketmenizi tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: