30 Ocak 2008 Çarşamba

FASULYELİ KAHVALTILIK


Geçene hafta sonu kızkardeşim,eşi,babam ve yeğenim hafta sonu için bana geldiler.Bende Antalya usulü piyaz yapmayı planlayarak kuru fasulye haşlamaya karar verdim,ama düdüklünün zamanını hesaplayamayınca fasulyeler fazlaca haşlanıp erimişler.Bende fasulyeleri püre haline getirdim. İçine közlenmiş kırmızı biber,taze soğan,maydanoz,beyaz peynir rendesi,tuz,karabiber koyup karıştırdım.Baktım kıvamı tutmadı biraz cıvık olmuş içine un koyup karıştırdım.Kardeşim gelirken bana şu şımarık kek kalıplarından almış sağolsun.Kalp figürünü çok sevdiğimi bildiği için kalp şeklini seçmiş.Hazırladığım kek hamuru kıvamındaki hamuru döküp 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saate yakın pişirdim.Dışı kıtır içi yumuşak değişik bir kahvaltı tadı çıktı ortaya.Biz severek yedik.

1 yorum:

lavantİn dedi ki...

Ellerine saglik Cigdem# harika bir fikir. tadini tadanlara sormak lazim ama az cok tahmin edbiliyorum lezzetini.
Sarip sarmalayan sicacik sevgilerimi gönderiyorum...