23 Mart 2008 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU,MEYVALI YALANCI TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER
YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
4 su bardağı süt,1 su bardağı un,1 su bardağı şeker,vanilya,damla sakızı
ÇİKOLATA SOSU
1 su bardağı süt,1 su bardağı su,2 yemek kaşığı şeker,1 yemek kaşığı kakao,1 büyük tadelle,2 yemek kaşığı nişasta,muz şeftali
YAPILIŞI:Tavuk göğsü malzemeler soğukken karıştırılır.Muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir.Mikserin hızlı devrinde 10 dakika çırpılır.Islak borcama dökülür.Soğuması için dinlendirilir.Bu arada çikolata sosunun malzemeleri de soğukken karıştırılır.Muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.Çırpılır.Soğuyan tavuk göğsünün üzerine dilimlenmiş meyvalar dizilir.Üzerine çikolata sosu dökülür , soğuk servis yapılır.

3 yorum:

LAVANTİN dedi ki...

Ellerine sağlık canım, hem çalışıp hem de yemek hazırlıyorsun. Ve e hızına yetişemiyorum.:)
Tavuk gögsünü çok severi.
Selam ve sevgiler...

Ayse Pamuk dedi ki...

bir dilim aldım ben ellerine sağlık

mucizembenibul dedi ki...

davet

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 20 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler.........

----------------------------------------------------------------------

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;31.03.2008--13.04.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ www.mucizembenibul.blogcu.com
Yani BEN YAPACAĞIM SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH.TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ "20" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI.TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI. GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR.BEN SİZE GERİ DÖNÜP.TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM SELAM VE SEVGİLERİMLE......