16 Şubat 2009 Pazartesi

BAL KABAKLI YAĞSIZ TAVA KEKİ

Hafta sonu kız kardeşimdeydim.Uçakla dönerken bir dergide görmüş bu tarifi.Hemen denedik.Çok lezzetli yumuşacık ılak bir kek oldu.
MALZEMELER
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
5 çaybardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı rendelenmiş ve şekerle pişirilmiş bal kabağı
YAPILIŞI:Yumurtalar şekerle çırpılır.Süt eklenir.Bal kabakları eklenir.Un ,kabartma tozu,vanilya eklenir iyice karıştırıldıktan sonra hafifçe yağlanmış fincanlara paylaştırılır.Tencereye dizilen fincanların yarısına gelecek kadar su konur.Kapağı kapatılır.Su kaynayana kadar yüksek ateşte,su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe getirilerek kapağı açılmadan 25 dakika pişirilir.(Su kaynamaya başaldıktan sonra 25 dakika)Ocak kapatıldıktan sonra 15 dakika tencerenin kapağı açılmadan beklenir.15 Dakika sonra fincanlar sudan çıkarılır,soğuması için beklenir.Biz fincandan çıkardıktan sonra uzunlamasına ikiye böldük çünkü porsiyonlar biraz büyükçeydi.Kekler servis yapılır.

4 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Çiğdemcim bu harika tarif için çok tşkler,evde kabak yemeyen oğlum ve kardeşime çaktırmadan bundan yapayım...

sevgiler,

ELBİSTANLI dedi ki...

Yine geldim yeni dua kampanyamıza desteğin için arkadaşım belkide çok olduğumu düşüneceksin ama yinede geldim işte Hasta bir kardeşimiz için salat-ı tefriciye okuyoruz blogumu ziyaret ederek bize katılımını bekliyorum arkadaşım.hayırlı geceler diliyorum.

Pino dedi ki...

Merhaba,
blogumu ziyaretiniz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim:)
sevgilerimle:))

Adsız dedi ki...

küçük bir kalıpda pişirmek gerekirse yine aynı işlem mi olacak su ve süresi ne kadar olur