11 Mart 2010 Perşembe

ZENCEFİLLİ, PORTAKAL ŞEKERLEMELİ,MUZLU TRUFF


Geçen hafta bir arkadaşımı ziyarete giderken götürmek için yapmıştım.Beğenerek tükettiler.
MALZEMELER:
1 paket sıvı krema
180 gr kuvertür sütlü çikolata(kahve dünyası)
2 su bardağı kek kırıntısı
3 tane yerli muz
2 yemek kaşığı ince çekilmiş portakal kabuğu şekerlemesi
1 tatlı kaşığı zencefil
YAPILIŞI:Krema bakır bir kapta kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.Porselen bir kapta küçük parçalara ayrılmış çikolatanın üzerine dökülerek eriyene kadar karıştırılır.Ilınmasını beklerken muzlar küçük parçalar halinde doğranır.Portakal kabuğu şekerlemesi(http://sehribursadan.blogspot.com/2009_04_01_archive.html yapımını burada anlatmıştım)robotta çekilir.Kek kırıntıları ile birlikte tüm malzeme kremaya karıştırılır.Bir gün buzdolabında dinlendirilir.Küçük toplar haline getirilerek istenilen malzemeye bulanır.Afiyetle tüketilir.

2 yorum:

Delfina ; dedi ki...

bol çeşitli,sonsuz lezzette bir truffa benziyor Çiğdemcim,yakın olsak alsam 3 parça :)

SMİLENA dedi ki...

bende istiyorum.....
eline sağlık canım