26 Ocak 2012 Perşembe

TRABZON USULÜ KAYGANA.....

www.otizm.platformu.org 
Hastanede yatan hastalarımızdan birinin annesi bu öğlen yemeği için yaptı kayganayı.Bayıla bayıla yedim.Tarifi ekliyorum.Birebir kendi ağzından yazıyorum biline...
MALZEMELER:
kişi başı 1 yumurta
kişi başı 1 çay bardağı su veya süt,un
isteğe bağlı maydanoz,dereotu,baharat,tuz
kıvamı kek hamurundan yumuşak krep hamurundan daha katı olacak
YAPILIŞI:Bütün malzemeler kıvamlı bir hamur yapılır.Kızgın tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı konur.Hamurdan ince bir kat dökülür krep kıvamında pişirilir.Afiyetle yenir....

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Allahum bana kaderimin bir oyunu mu bu?Diyet yapmaya çalışırken bu kadar yemek görmek reva mı,yapılır mı buu :,(. Afiyet olsun canım çook güzel olduğuna eminim :)

Delfina ; dedi ki...

ooo nefis görülüyor,ben de merak ediyordum nasıl yapılıyor diye.afiyet olsun makcigcimmm..

durutarifler dedi ki...

İçine dereotu atılmış kaygana gerçekten nefisss oluyor.
Ellerine sağlık
Sevgiler

fiamma dedi ki...

ikinciii tabağın içinde neee var rulo haline gelmiş öyle, inletme beni:)) Sen Bursa da otur, Bursanın lokum'unu yapacağına git Trabzonun Kayganasını yayınla olacak iş değil.Çık çık çık yani:)
Görüntü güzel, şu ekmek hamuru ile yapılan lokum'un tarifini bilen var mı civarında arkadaşım. sevgiler