20 Şubat 2012 Pazartesi

KIYMALI PİDE...

 


www.otizm.platformu.org
Komşumun kıymalı pidesi bütün ölçüleri göz kararı yaptığı için tarif veremedi bende netten denediğim vebeğendiğim bir mayalı hamur tarifi ile yaptım ve paylaşmak istedim.Orjinal tarif için http://www.pisirelim.com/2007/03/mayali-hamurdan-farkli-eitler.html 
Basit Mayalı Hamur Tarifi:

-500 gr un (4 su Bardağı)
-Yarım paket (20 gr) yaş maya
-1 su bardağı ılık süt
-1 yumurta
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çay kaşığı tuz
Mayalı hamur hazırlarken süt yerine ılık su da koyabilirsiniz ancak sütün lezzet ve yumuşaklık açısından hamura çok şey kattığını siz de göreceksiniz. Ayrıca hamurunuzun içine 1 ya da 2 adet haşlanmış patatesi ezip karıştırırsanız mayalı hamurlarınız hem daha yumuşak olacak hem de daha uzun süre tazeliğini koruyacaktır.
İç malzeme için kıyma ve soğanı kavurup maydanoz,tuz ve baharatlarla tatlandırdım.Ellerimi sıvı yağ ile yağlayıp hamuru ellerimle açtım (çok fazla inceltmeden ) içine iç harcını koyup rulo yaptım.Tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.Her zaman yapılmadığı için keyifle tüketildi.





1 yorum:

Derya dedi ki...

offf çok güzel görünüyor pide