9 Şubat 2008 Cumartesi

KARAMELLİ ISLAK KURABİYE



Bu tarifide blogları gezerken yeşilkivide gördüm.Bir değişiklikle denedim.Bu gün iş arkadaşıma ziyarete giderken götürdüm.Beğenildi.Mis gibi karamel kokuyordu.Bir de ben 2 ölçü yaptım 29 kurabiye çıktı.Bu arada fotograftaki kırmızı laleler dayıcığımın hediyesi.Ömrün uzun olsun dayıcığım.Kurabiyeleri şekillendirdiğim kalıbı da Antep'ten sevgili bebeklimutfak gönderdi.Kerebiç kalıbı ama olsun.Zevkle kullandım.Teşekkürler.
MALZEMELER:
1Paket margarin
2 yumurta
1 Su bardağı şeker
2 paket karamelli puding
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şurubu için:1,5Bardak süt,yarım bardak şeker,1 içimlik cafecrown karamelli
HAZIRLANMASI:Önce sütü şekerle kaynatıp içine sıcakken karamelli kahveyi karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.Yumurtayı şekerle çırpıp erimiş soğumuş margarini ekliyoruz. Vanilya ,kabartma tozu,toz pudingi ve unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapıyoruz.Şekillendirip yağlanmış tepsiye diziyoruz.175 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz.Pişerken mutfağa uğramayı untmayın.Missssss gibi kokuyor.Pişen kurabiyeleri ılınıncaya kadar bekletip,soğumuş sütlü kahveye batırıyoruz.Servis tabağına dizip servis yapıyoruz.Ben bir kısmını ıslatmadım.Güzel kıtır kıtır bir kurabiye oldu.

1 yorum:

yemek dedi ki...

Ellerine sağlık canım. Tarifi denemek isterim. Islak kek ve kurabiyelere bayılıyorum zaten. Bir de karamel, yenmez de ne yapılır?:))