18 Şubat 2008 Pazartesi

SÜRPRİZ KURABİYE



Geçen hafta sonu konuşma terapisti olan bir arkadaşıma çaya davetliydim.Giderken götürmek için yaptım bu kurabiyeyi.Beğenildi.Bende çok keyifle yedim değişik oldu.Tarif yine yeşilkivi'den.
MALZEMELER
250gr margarin veya tereyağı
3 yemek kaşığı kakao
2 yumurta (1'inin akı iç malzemesi için)
2kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya,aldığı kadar un
İÇ MALZEMESİ:2 su bardağı hindistan cevizi,1 kahve fincanı pudra şekeri,1 yumurta akı
HAZIRLANMASI:Un dışındaki tüm malzemeleri karıştırıyoruz.Yumuşak bir hamur olana kadar un ekliyoruz.Ayrı bir kapta iç malzemelerini karıştırıyoruz.Tarifte yuvarlak içli köfte gibi yapılıp içine hindistan cevizli harçtan konmuştu.Ben hamuru ikiye böldüm,1 cm kalınlığında açıp üzerine harçtan sürdüm.Diğer parçayı da açıp üzerine kapattım.Kalp şeklindeki kalıpla kestim.Kenarlarda kalan parçaları elimde top şekline getirdim.Yağlanmış fırın tepsisine dizip,200 derecede 45 dakika pişirdim.

3 yorum:

yemek dedi ki...

Canım, neler yapmışsın böyle! aşağıdaki örgülere bayıldım, ellerin dert görmesin. Çiğdem çok maharestlisin.:)) Çok güzel olmuşlar. Yakışmış diyeceğim ama hangisi senin resmin bilemedim.:)
Sevgiler Şehri Bursaya...

yemek dedi ki...

Süperim değil mi?:)) Kurabiye yazısına yorum yazıp kurabiyeden bahsetmiyorum.:)) Maharetli arkadaşım kurabiyen de tam benlik, çok severim kakolu kurabiyeyi.

Aymen dedi ki...

Bende fena terapist değilimdir:) helede kurabiye gelirse:)