18 Ağustos 2010 Çarşamba

YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU



Geçen yıl Lezita'nın yaptığı 'Tavuk Yemekleri Yarışması'nde dereceye girip Tavuk Yemekleri Kitabında yayınlanan yemeğim Yalancı Çerkez Tavuğu.Naile geldiğinde pişirmiştimÇok beğendiği için yapmış.Bende de resmi olmadığı için resmini çekip göndermiş.Tarifi yayınlamak şart oldu.
YALANCI ÇERKEZ TAVUĞU
MALZEMELER:

1 Bütün tavuk göğsü
2 tane defne yaprağı
4 tane karabiber
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 diş sarımsak
2 tane közlenmiş patlıcan(irice olursa iyi olur)
2 yemek kaşığı galeta unu
1 su bardağı ceviz
tuz,toz karabiber
Üzeri için;tereyağı ve kırmızı biber (isteiğiniz miktarda)
YAPILIŞI:Tavuk göğsünü,defne yapraklarını ve tane karabiberleri iyice yıkayıp üzerini örtecek kadar su koyarak haşlıyoruz.Diğer tarafta ceviz ,sarımsak ve tuzu incecik olacak şekilde rondoda çekiyoruz.Patlıcanları da ayrıca rondoda çekerek inceltiyoruz.Çukurca bir kapta yoğurt,mayonez,cevizli karışım,patlıcan ve galeta ununu iyice karıştırıyoruz.Karışım çok koyu olursa soğuyan tavuk suyuyla inceltebiliriz.Haşlanmış tavuklarımızı soğutup küp küp doğruyoruz.(mutlaka bıçakla doğrayın.Öteki türlü iplik iplik pekte hoş olmuyor)Bütün malzeme iyice karışana dek uğraşıyoruz.Karışımı servis yapacağımız tabağa alıp üzerine kırmızı biberli tereyağını gezdiriyoruz.Bolca maydanozla servis yapıyoruz.

5 yorum:

SMİLENA dedi ki...

canım çekti nefis görünüyor.yapçam valla.istediğin tarifi incirli keki nihayet yayınladım...
Afiyet olsun.ishalden kırıldık bu hafta..

Silent Traveller dedi ki...

Görüntüsü güzel, ama tadı daha da güzel;yedim biliyorum. Yapanın ellerine sağlık! Hmm tabaklar da bir yerden tanıdık geliyor zaten :))

Adsız dedi ki...

SEN PEK BİR HAMARAT OLDUN ARKA ARKAYA TARİFLER..ELLERİNE SAĞLIK.AYRICA BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM ARKADAŞIM......yemek işini ben organize edicem.hafta sonu zonguldağa gidecem gelim organizeyi yapıp haber verecem doktorum civanım arkadaşım:)))

Nilgün Komar dedi ki...

eline sağlık canımmm

canikom dedi ki...

değişik ve güzel deneyeceğim.tşk ederim